Конгрес США оприлюднив сумнівну доповідь про зловживання ФБР

Конгрес США оприлюднив сумнівну доповідь про зловживання ФБР

Укрінформ
Палата представників американського Конгресу, яка контролюється республіканською більшістю, оприлюднила в п'ятницю суперечливу доповідь конгресмена Нуньєса, яка закидає ФБР зловживання американським законодавством під час президентських виборів у США.

Документ опублікований на офіційному сайті нижньої палати Конгресу США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Публікація містить лист радника президента США автору доповіді конгресмену Девіду Нуньєсу на двох сторінках, а також чотири сторінки самої доповіді, на якій уже стоїть штамп "несекретно".

У доповіді, зокрема, йдеться, що ФБР та Міністерство юстиції за часів попередньої адміністрації неправомірно подали офіційний запит на отримання дозволу щодо стеження за помічником Дональда Трампа Картером Пейджем (якого підозрювали у контактах з росіянами). Зокрема, в документі "висловлюється стурбованість щодо законності та легітимності деяких взаємовідносин Міністерства юстиції та ФБР із Судом з нагляду за іноземними розвідками".

Читайте також: США заблокують активи пов’язаних з Хізбаллою осіб та організацій

Суперечки між демократами і республіканцями щодо доцільності розсекречення доповіді Нуньєса точилися протягом цілого тижня після того, як Комітет з питань розвідки Палати представників ухвалив публікацію документа, а президент Трамп мав п'ять днів для затвердження цього рішення.

Як повідомляв Укрінформ, американські ЗМІ навіть повідомили про намір Директор ФБР Крістофера Рея оголосити про відставку в разі, якщо глава Білого дому затвердить рішення про оприлюднення доповіді Нуньєса

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-