Представники України у Тристоронній групі вилетіли на 80-те засідання

Представники України у Тристоронній групі вилетіли на 80-те засідання

Укрінформ
Представники України вилетіли до Мінська на чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook член гуманітарної підгрупи ТКГ перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Ранесенько-зранку ми з Aivazovska Olga зустрічаємося не лише в Давосі): Якщо о 4 , то точно - в Жулянах , першим рейсом на Мінськ, куди летимо разом з представником МінТОТ Денісом Тацієм та іншими учасниками мінських груп", - написала Геращенко.

Геращенко опублікувала фото у аеропорту «Жуляни» у Києві із Айвазовською та представником Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Денисом Тацієм перед вильотом у Мінськ.

Вона додала, що це вже 80 засідання груп за 2,5 року, які були важкими.

Як зазначила Геращенко, звісно, всім хотілося б , щоб робота груп була результативною, "а не говорильнею" , і українська сторона саме так і налаштована, але "є й інша сторона, якій війна - мати рідна".

Читайте також: Волкер прокоментував закон про реінтеграцію Донбасу

При цьому Геращенко сподівається, що 80-те засідання ТКГ буде результативним і вдасться досягти домовленостей по звільненню заручників, покращенню гуманітарної і безпекової ситуації.

«Якщо є шанс витягти хоч одного заручника, зупинити вогонь і стрілянину, зупинити насильство, покращити гуманітарну і безпекову ситуацію, знайти бодай одного зниклого безвісти - мусимо їхати і говорити», - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, 18 січня представники України та окремих районів Донецької та Луганської областей здійснили обмін списками утримуваних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-