Блокада Донбасу: Геращенко хоче почути точну суму збитків 19 січня

Блокада Донбасу: Геращенко хоче почути точну суму збитків 19 січня

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко пропонує заслухати у парламенті під час "години запитань" 19 січня звіт уряду про масштаби збитків, заподіяних державі економічною блокадою Донбасу.

Про це вона заявила на брифінгу в кулуарах Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що цієї п'ятниці ми маємо заслухати уряд, щоб почути точну цифру збитків держави від так званої блокади Донбасу, яку влаштували політикани", - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що внаслідок економічної блокади насправді і Пенсійний фонд, і бюджет України зазнали дуже суттєвих збитків. Окрім того, організація блокади сприяла тому, що президент Росії В. Путін видав указ про визнання документів так званих ОРДЛО, скасування якого наразі домагається Україна. Геращенко уточнила, що йдеться передусім про нотаріальні посвідчення, які дозволяють вкрасти українську власність.

Читайте також: Блокада Донбасу: Гройсман каже, що покарав би ініціаторів, якби міг

"Це дуже серйозні збитки, і ми маємо боротися за людей, за території, українську власність - такою є стратегія Президента. А ті, хто збирається від чогось відмовлятися, нехай свої будинки подарують Росії, але не відмовляються від української власності", - наголосила перший віце-спікер.

Блокада окупованих територій Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) направлена на тимчасове повне припинення транспортного сполучення між державою Україна та тимчасово окупованою і контрольованою російськими військами та проросійськими кримінальними угрупованнями територією Донецької та Луганської областей. З 26 грудня 2016 року до 15 березня 2017 року заходи здійснювались у форматі громадянської акції, яка, загалом, отримала неоднозначну оцінку в суспільстві; з 15 березня 2017 року, після ухвалення рішенням РНБО щодо припинення транспортного сполучення між Україною та ОРДЛО, заходи були переведені на державний рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-