Закон про реінтеграцію Донбасу: Геращенко припускає вето через депутатські правки

Закон про реінтеграцію Донбасу: Геращенко припускає вето через депутатські правки

Укрінформ
Є високі шанси того, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде ухвалений у другому читанні на нинішній сьомій сесії Верховної Ради України.

Про це в програмі "Ситуація" Тараса Березовця заявила перший віце-спікер парламенту, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко відповідаючи на запитання, чи буде ухвалено законопроект про реінтеграцію Донбасу до закінчення нинішньої сесії. 

"Тут я хочу подякувати всім фракціям і керівництву парламенту, що дослухалися зокрема і до мого такого заклику відтермінувати на пару тижнів розгляд цього закону задля проходження процедури звільнення заручників і до дискусій відносно санкцій. Я бачу дуже високі шанси того, що на останньому тижні нинішньої сесії цей закон буде прийнято в другому читанні. Але вважаю, що нам треба дуже серйозно попрацювати над поправками, які туди повносили. Це законопроект, який вніс Президент України, це його стратегія реінтеграції Донбасу... переписувати своїми поправками депутатам - їх право, правда, але це все одно, що наражати законопроект на вето. Навіщо це робити?" - сказала вона.

Читайте також: Українці категорично не сприймають думку про відділення Донбасу - соціолог

За словами Геращенко, вона проти повної зміни законопроекту.

"Він правильний у тому форматі, в якому був поданий, потрібно, звичайно, вдосконалити через поправки, але не переписувати. Це не може бути абсолютно інший закон. При цьому я високо оцінюю шанси прийняти його 16 січня", - додала вона.

За словами Ірини Геращенко, законопроект про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій щодо того, коли його голосувати у другому читанні.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-