Держдеп США закликає до обміну полонених

Держдеп США закликає до обміну полонених "всіх на всіх"

Заява
Укрінформ
США закликають сторони конфлікту в Україні до повного виконання Мінських домовленостей, у тому числі звільнення всіх полонених.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Державного департаменту США.

"Ми знову закликаємо сторони до повного дотримання Мінських зобов'язань, у тому числі обміну затриманими за формулою "всіх на всіх"; повного припинення вогню; відведення важкого озброєння; створення безпечних умов для роботи спостерігачам СММ ОБСЄ й відновлення гуманітарного доступу до зони конфлікту", - наголошується в заяві.

Водночас, у Держдепі привітали вчорашній обмін полоненими між Україною та ОРДЛО. "Цей обмін на один крок наближає нас до впровадження Мінських угод", - зазначається у документі.

Також у зовнішньополітичному відомстві США закликали Росію повернути свого представника до СЦКК. "Росія, яка розпочала цей конфлікт та підтримує його шляхом активного управління військовими підрозділами, які щоденно обстрілюють українські позиції, повинна взяти зобов'язання припинити його", - йдеться у заяві.

Читайте також: Нові переговори про обмін заручників можуть бути найближчим часом - Лутковська

При цьому Вашингтон також висловив підтримку розгортанню в Україні миротворчої місії. "США готові у співпраці з Францією, Німеччиною та Україною працювати із РФ над підтримкою Мінських угод заради припинення конфлікту, в тому числі шляхом розгортання миротворчої місії з широким мандатом на забезпечення безпеки у всій зоні конфлікту, контролю над міжнародним кордоном й відведенням важкої зброї", - підсумували у Держдепі.

Як повідомлялося, 27 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Додому повернулися 73 українських заручники. На окуповану територію передали 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-