ОПОРА: Депутати хитрують на виборах у тергромадах

ОПОРА: Депутати хитрують на виборах у тергромадах

Укрінформ
На Вінниччині виборчі дільниці Новогребельської ОТГ відвідують обласні депутати та по-різному реєструються, а на Рівненщині роздають "алкогольні пакети".

Про це повідомляється на офіційній сторінці Громадянської мережі "Опора".

"У день голосування на виборчій дільниці Новогребельської громади були присутні представники Вінницького обласного осередку політичної партії ВО "Батьківщина" - депутати Вінницької обласної ради Людмила Щербаківська і Владислав Рой, а також депутат обласної ради, голова фракції "УКРОП" в облраді Григорій Зозуля. Представники політичних партій реєструвалися у журналі реєстрації, проте на кожній дільниці називалися по-різному, підписуючись то депутатами, то кореспондентами газет і телеканалів", - повідомила координатор громадського спостереження "Опори" за виборами у Вінницькій області Наталія Величко.

В "Опорі" наголошують, що відповідно до закону "Про місцеві вибори", право бути присутнім на засіданні комісії та у приміщеннях виборчої дільниці мають лише члени ЦВК, працівники Секретаріату ЦВК та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, кандидати і їх довірені особи, спостерігачі, представники ЗМІ.

Інші особи можуть бути присутніми тільки з дозволу або на запрошення комісії.

Читайте також: На Одещині помітили махінації зі списками виборців

Тим часом громадський активіст Юрій Шарманський інформує про порушення під час місцевих виборів у Малолюбашанській ОТГ на Рівнещині. "Навпроти дільниці у селі Моквин в цьому магазині сформовані "алкогольні пакети", які кур'єри розносять по хатах у підтримку одного з кандидатів у депутати. Курує цю роботу немісцевий чоловік, який взяв в оренду хату у цьому селі", - написав він у соцмережі.

За словами активіста, один із спостерігачів викликав поліцію.

Фото: ОПОРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-