Порушення на виборах: на Одещині затримали двох членів дільничної комісії

Порушення на виборах: на Одещині затримали двох членів дільничної комісії

Укрінформ
На Одещині співробітники поліції затримали двох членів дільничної виборчої комісії №501685, що незаконно видали бюлетені для голосування групі осіб.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу кандидат у депутати Таїровської селищної ради Овідіопольского району Андрій Бутенко.

"Поліція затримала двох членів виборчої комісії, які незаконно видали бюлетені для голосування трьом псевдовиборцям. Ці особи прописані у місті Подільськ і не можуть брати участь у голосуванні, їх теж опитує слідчо-оперативна група. Маємо також відеофіксацію факту голосування на цій дільниці однієї з громадянок, що зареєстрована у Подільську Одеської області", - зазначив Бутенко.

Координатор кампанії спостереження від КВУ та "Опори" за перебігом виборів на дільницях Таїровської ТВК Ігор Луговський підтвердив, що на зазначеній дільниці працює слідчо-оперативна група.

Читайте також: На Одещині помітили махінації зі списками виборців

Тим часом на Дніпропетровщині до поліції подана заява, а також скарга до районного суду через розповсюдження нібито випуску районної газети «Вісті Софіївщини» з інформацією проти кандидатки на посаду голови ОТГ Олени Неліпи, яка містить ознаки «чорного піару». «Сьогодні вночі в селах розкидали фальшивий номер газети «Вісті Софіївщини» біля магазинів з брудною інформацією на кандидатів, частину газет агітатори здали на макулатуру в пункті прийому», - написав координатор громадського спостереження за виборами Вадим Головченко на своїй сторінці у Facebook

Водночас головний редактор газети «Вісті Софіївщини» Віра Ковальова зазначила, що номер сфальшований: розмір друкованого листа газети більший від стандартного, перша сторінка містить «чорний піар» проти Олени Неліпи, а решта сторінок передруковані з №99 випуску газети.

Активіст також повідомив, що у Девладівській ОТГ виборців намагаються підкупити, роздаючи електричні лампочки.

А на Миколаївщині секретар дільничної виборчої комісії почала заповнювати протоколи ще до закінчення голосування на виборах до ОТГ. «На дільниці №480439 у селі Радсад Радсадівської об'єднаної громади Миколаївської області секретар дільничної комісії почала заповнювати протоколи про підрахунок голосів до закінчення голосування. Але відповідно до ч.1 ст.80 ЗУ «Про місцеві вибори» ДВК на своєму засіданні складає протокол про підрахунок голосів виборців з кожних місцевих виборів по кожному виборчому округу, по якому проводиться голосування на виборчій дільниці», - розповів кореспондентові Укрінформу координатор громадського спостереження "Опори" за виборами у Миколаївській області Дмитро Баштовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-