Поліція зареєструвала вже 23 порушення на виборах у тергромадах

Поліція зареєструвала вже 23 порушення на виборах у тергромадах

Укрінформ
До поліції вже надійшло 23 повідомлення про порушення на місцевих виборах, які відбуваються в неділю, 24 грудня, за 10 фактами відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. 

"З 8-ї ранку на території 17 регіонів держави розпочато перші місцеві вибори до об’єднаних територіальних громад. Наразі до поліції надійшло 23 повідомлення про порушення, за 10 фактами відкриті кримінальні провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримінальні провадження відкриті у Запорізькій, Івано-Франківський, Миколаївський, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях. Серед них – за ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму) та ст. 158 (Фальсифікація виборчих документів).

Читайте також: Вибори в Городнянській ОТГ на Чернігівщині більше години проходили без світла

Прес-служба інформує, що публічну безпеку на виборах по всій країні забезпечуються понад три тисячі поліцейських.

"На випадок ускладнення оперативної обстановки під час волевиявлення громадян створені відповідні резерви та слідчо-оперативні групи для реагування на повідомлення про вчинення правопорушень", - додали у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, вибори 24 грудня охоплюють 17 областей України. Зокрема, у Вінницькій області вони відбуваються в 1 об'єднаній територіальній громаді, у Волинській - в 1, у Дніпропетровській - 3, у Запорізькій - 2, в Івано-Франківській - 3, у Київській - 3, у Львівській - 2, у Миколаївській - 7, в Одеській - 2, у Полтавській - 7, у Рівненській - 1, у Сумській - 1, у Херсонській - 2, у Хмельницькій - 6, у Черкаській  - 2, у Чернівецькій - 4, у Чернігівській - 4.

З 51 ОТГ 5 є міськими громадами, 30 - сільськими, 16 - селищними. До складу ОТГ увійшли 256 місцевих рад (міських - 7, селищних - 19, сільських - 230).

Вибори депутатів міських рад відбуваються за пропорційною виборчою системою із закріпленням кандидатів від місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах. Депутати сільських та селищних рад обираються за мажоритарною виборчою системою відносної більшості у одномандатних виборчих округах. Вибори міських, сільських та селищних голів відбуваються за однотуровою системою, оскільки у жодному з міст немає 90 і більше тисяч виборців.

За попередніми підрахунками, у цих виборах можуть взяти участь понад 356,5 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-