Перед дипломатами стоять ті ж завдання, що і сто років тому - Президент

Перед дипломатами стоять ті ж завдання, що і сто років тому - Президент

Укрінформ
Перед дипломатичною службою України і сьогодні стоять ті самі завдання, що й сто років тому.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інколи вражає, як історичні долі, події, обставини, загрози і виклики, здавалося б, різних епох можуть повторюватися з точністю до деталей. Маю на увазі і державотворчий дух української нації, який ви, дипломати, як і ваші попередники сто років тому, безумовно несете у своїй "професійній ДНК". І завдання, які стояли тоді і стоять сьогодні перед українськими дипломатами - поширення правди про нашу боротьбу, забезпечення підтримки нашої державності і незалежності у світі", - сказав Порошенко.

За його словами, нині повторюються обставини нерозривності тандему військового фронту і фронту дипломатичного.

"Незмінними залишилися і намагання Москви поневолити нашу свободу в імперському ярмі. Адже сто років тому після ультиматуму Раднаркому до Центральної Ради розпочалася війна, яку багато хто навіть з наших істориків дуже сором'язливо називав "першою українсько-більшовицькою війною". А насправді то була війна Росії, розв'язана нею проти України", - наголосив глава держави. 

Читайте також: Порошенко запевнив, що не допустить недооцінки дипломатичного фронту

Президент також зауважив, що сто років тому Україна мала "чимало ворогів і замало союзників".

"Ми мали чудових дипломатів і хоробрих воїнів. Сто років тому ми створили молоду державу, визнану багатьма і в Європі, і у світі. Однак знов потрапили в московські кормиги. І не тому, що погано працювали дипломати чи погано воювали наші воїни. Бо, на жаль, тодішні політики не зуміли відокремити головне від другорядного", - заявив Порошенко.

Як відомо, 22 грудня відзначається День працівників дипломатичної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-