Порошенко запевнив, що не допустить недооцінки дипломатичного фронту

Порошенко запевнив, що не допустить недооцінки дипломатичного фронту

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запевнив, що забезпечення міжнародної підтримки України і зміцнення міжнародної коаліції у боротьбі проти російської агресії є одним із трьох пріоритетів поряд зі зміцненням армії та  проведенням реформ.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому заході з нагоди 100-річчя української дипломатії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Забезпечення міжнародної підтримки України, її незалежності і територіальної цілісності, зміцнення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби проти російської агресії я вважаю одним із трьох своїх пріоритетів – поряд із розбудовою армії і здійсненням реформ", - сказав Порошенко й пообіцяв, що недооцінки дипломатичного фронту Україна більше ніколи не допустить.

Глава держави наголосив, що перемоги України на дипломатичному фронті є беззаперечними, а нинішня підтримка України, її незалежності на міжнародній арені сьогодні є безпрецедентною з точки зору історії.

Читайте також: Дипломати мають пояснити світові, за що саме бореться Україна - Порошенко

Водночас він зазначив, що не варто недооцінювати агресора як на військовому, так і на дипломатичному фронті, тож, за його словами, попри "виграні дипломатичні битви, війну ми ще далеко не виграли".

Як повідомляв Укрінформ, українська дипломатична служба, яка веде свою історію від підписання 22 грудня 1917 року законопроекту про створення Генерального секретарства міжнародних справ, відзначає 100-річчя.

Згідно з Указом Президента від 21 листопада 2005 року, встановлено і щорічно відзначається 22 грудня професійне свято українських дипломатів - День працівників дипломатичної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-