Дипломати мають пояснити світові, за що саме бореться Україна - Порошенко

Дипломати мають пояснити світові, за що саме бореться Україна - Порошенко

Укрінформ
Українські дипломати мають доносити до світу правду про те, за що бореться Україна, чому ця боротьба важлива для інших і чому наша держава тримається за принципи, а не здає їх.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у  виступі на урочистостях з нагоди 100-річчя дипломатичної служби України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія українського дипломата - боронити добре ім'я своєї держави і свого народу, доносити до світу правду про те, за що Україна бореться і чому ця боротьба важлива для інших... Чому наш прагматизм - триматися за принципи, а не здавати їх. Чому Україна стала для Європи тестом на збереження обличчя", - сказав Порошенко.

За словами Президента, якість дипломатії - це якість держави, а реформи, європейська інтеграція - це насамперед нова якість людей, які готують та приймають рішення.

Читайте також: Порошенко: Очікувати від Москви переродження – марно, вона розуміє лише мову санкцій

"Нам цю якість ще треба підвищувати. Ми повинні уміти не лише відстояти завтрашній день, але й надолужити згаяне і прорватися у день післязавтрашній. У цьому сенсі сучасний дипломат - це не просто представник національної еліти, але й, як кажуть американці "agent of change", - акцентував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-