Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Кабміну

Стало відомо, як шпигун Кремля потрапив на роботу до Кабміну

Укрінформ
Станіслав Єжов, якого СБУ звинувачує у співпраці з російськими спецслужбами, свого часу був одним із найкращих перекладачів-синхроністів в Україні.

Крім того, перед роботою у Кабміні він проходив перевірку в управлінні контррозвідки, повідомляє "Громадське" з посиланням на джерела в апараті уряду.

Зазначається, що після призначення спікером Володимирові Гройсману знадобився перекладач, відтак він звернувся до МЗС, і йому порекомендували Єжова.

"Тоді він мав репутацію одного з найкращих синхронних перекладачів. Також перед призначенням на посади в уряді та парламенті Єжов проходив перевірку в управлінні контррозвідки, яке обидва рази погоджували його кандидатуру", – додає співрозмовник ресурсу.

Читайте також: Геращенко розкрив подробиці про завербованого РФ чиновника Кабміну

У Кабміні він досяг неабияких успіхів і зрештою просів посаду заступника керівника апарату. Відповідно до чинного українського законодавства, він міг мати доступ до засекреченої інформації: до директив, планів і вказівок особам, які займаються зовнішньополітичною та зовнішньоекономічною діяльністю, до інформації про військове, науково-технічне та інше співробітництво, розсекречення якої завдасть шкоди нацбезпеці та до даних про експорт-імпорт озброєння, військової та спеціальної техніки, стратегічної сировини.

Джерела видання у СБУ переконують, що спецслужба почала "вести" Єжова навесні 2017 року.

Читайте також: Дружина "шпигуна з Кабміну" є громадянкою РФ - декларація

Нагадаємо: напередні співробітники Служби безпеки викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російській спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Затриманому працівнику Кабміну оголосили підозру

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад зустрічей з іноземними делегаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-