ГПУ відреагувала на вимогу Данилюка про відставку Луценка

ГПУ відреагувала на вимогу Данилюка про відставку Луценка

Укрінформ
В Генеральній прокуратурі України вважають заклик міністра фінансів Олександра Данилюка щодо відставки генерального прокурора Юрія Луценка бажанням уникнути відповідальності за несплату податків.

Про це у Facebook написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко. 

“В Генеральній прокуратурі заява міністра фінансів України щодо відставки генерального прокурора розглядається як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності за встановлену Державною фіскальною службою України несплату ним податків на суму 746 343 грн”, - зазначив Лисенко.

Як повідомлялося, у четвер, 21 грудня, Данилюк заявив, що вимагає відставки Луценка, зокрема, через затягування розслідування справ, пов'язаних з екс-власниками "ПриватБанку".

За словами Данилюка, Міністерством фінансів та нинішнім керівництвом ПриватБанку було ініційовано 5 кримінальних проваджень проти колишніх власників та керівників банку, проте жодне з них не було передано до суду. 

Читайте також: Данилюк вимагає відставки Луценка

Водночас, як заявив міністр, Генпрокуратура активно просуває справи проти чинних посадових осіб ПриватБанку, Нацбанку та Міністерства фінансів.

Генеральна прокуратура влітку порушила справу стосовно за ухилення від сплати податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-