БПП відмовляється голосувати - вимагає розгляду земельного законопроекту

БПП відмовляється голосувати - вимагає розгляду земельного законопроекту

Укрінформ
Парламентська фракція БПП відмовляється голосувати у Раді, доки не буде включено до розгляду законопроект щодо деконцентрації у сфері земельних відносин.

Йдеться про включення до порядку денного президентського законопроекту № 7363 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин".

Про це заявила журналістам представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від “БПП” Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фракція вирішила не брати участі в голосуваннях подальших і вимагати від парламенту включення цього законопроекту як невідкладного до порядку денного для прийняття рішення", - сказала вона.

За словами Луценко, вказаний законопроект має "надзвичайно серйозний суспільний резонанс", його очікують територіальні громади, яким віддається у комунальну власність вся земля сільськогосподарського призначення. 

Крім того, зауважила вона, законопроект має на меті наведення порядку в системі ринкових земельних відносин.

Представник Президента також підкреслила, що законопроект був розглянутий профільними комітетами і рекомендований до розгляду у сесійній залі.

Читайте також: Раді пропонують в четвер розглянути законопроект про передачу землі тергромадам

Як повідомлялося, депутати у четвер не змогли включити до порядку денного законопроект № 7363 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин" через брак голосів. "За" проголосували 117 депутатів із необхідних 226.

Наразі у ВР триває перерва, вечірнє пленарне засідання розпочнеться о 16.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-