Демарш РФ і ризик ескалації: про що говорили у Мінську

Демарш РФ і ризик ескалації: про що говорили у Мінську

Укрінформ
Виведення Росією своїх представників зі складу СЦКК є порушенням зобов'язань РФ у рамках "нормандського формату" та Мінського процесу й збільшує ризики ескалації ситуації на Донбасі.

Про це за результатами засідання ТКГ у Мінську повідомила у Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України у ТКГ екс-президента Леоніда Кучми.

"Українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК. Вважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які та взяла на себе в рамках "нормандського формату" та Мінського процесу. Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО", - зазначила Оліфер.

Вона підкреслила, що, як сторона конфлікту, РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на не підконтрольній Україні частині Донбасу.

Читайте також: У Мінську домовилися про "новорічне" перемир’я - з опівночі 23 грудня

Водночас, за її словами, українська сторона продовжить свою роботу у звичному форматі, працюючи з СММ ОБСЄ.

Оліфер наголосила, що наслідком таких дій РФ вже стало загострення безпекової ситуації на Донбасі — режим сталої тиші відсутній, а з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО є "тривожна тенденція" до відновлення обстрілів населених пунктів.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-