Єльченко сказав, чому підтримка резолюції ООН щодо Єрусалима була принциповою

Єльченко сказав, чому підтримка резолюції ООН щодо Єрусалима була принциповою

Ексклюзив
Укрінформ
Україна підтримала проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо статусу Єрусалима, заблоковану під час голосування делегацією США, оскільки послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"Кінцевий статус Єрусалима має бути вирішений виключно шляхом переговорів відповідно до резолюцій Ради Безпеки, зокрема 476, 478 і 2334. Україна послідовно виступає за необхідність дотримання норм міжнародного права. Для нас це є особливо принциповим в контексті протидії агресії Росії, яка зухвало нехтує принципами Статуту ООН", - підкреслив Єльченко.

Він додав, що українська сторона висловилася на підтримку проекту резолюції також через те, що документ відкидає силове захоплення територій. "Це положення має ключове значення для України в контексті тимчасової окупації Росією Криму і ОРДЛО та зусиль з деокупації", - зазначив постпред.

Глава Української місії при ООН також повідомив, що Україна підтримує принцип співіснування двох незалежних держав – Ізраїлю й Палестини, чому немає альтернативи. "Для досягнення цієї мети ми щоразу підкреслюємо, що сторони мають відновити конструктивний мирний діалог без попередніх умов", - повідомив Єльченко.

У цьому зв'язку він зауважив, що, "враховуючи делікатність питання Єрусалима, сторони також мають уникати насильства та виявляти стриманість".

Читайте також: США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима

Як повідомляв Укрінформ, США під час голосування у понеділок наклали вето на проект резолюції Ради Безпеки ООН, який відкидав односторонні дії Вашингтона щодо статусу Єрусалима та закликав дотримуватися відповідних резолюцій Ради Безпеки. Документ був внесений делегацією Єгипту. Рішення РБ колективно підтримали усі члени Ради, окрім США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-