Гройсман бачить, яку величезну біду має український народ

Гройсман бачить, яку величезну біду має український народ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на необхідності відповідальної політики і неприпустимості озвучування політиками брехні.

Про це він сказав журналістам під час робочої поїздки до Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання, чи не вперше, напевно, проаналізували хто що говорить. І насправді ми побачили, що багато політиків говорять яскраві нісенітниці або те, що не відповідає дійсності . Це величезна біда для українського народу мати політиків, які в очі брешуть. Це величезна втрата можливостей", - підкреслив він.

Прем'єр також зазначив, що політики зобов'язані відповідати за свої слова.

"Я не хочу коментувати інших політиків і можу сказати тільки за себе: я з першого дня в уряді говорю про те, що настав час відповідальної політики. Коли ти говориш - ти маєш відповідати за свої слова, коли ти сказав, що ти маєш це зробити, - ти маєш насправді це реалізувати", - підкреслив Гройсман.

Читайте також: ЗМІ склали “хіт-парад” політиків-брехунів

Як повідомлялося, щотижневий суспільно-політичний журнал "Новое время" спільно з некомерційною організацією VoxUkraine проаналізували висловлювання українських політиків та склали "хіт-парад високопоставлених брехунів", очолює його голова партії і фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Юлія Тимошенко. За нею в рейтингу неправдорубів розташувалися Вадим Рабінович з "Опозиційного блоку" і двоє його колег по фракції - Юрій Бойко та Олександр Вілкул. А №5 заслужив Олег Березюк із "Самопомочі".

Разом із цим аналітики зазначають, що Прем'єр-міністра складніше викрити у брехні - Гройсман, як правило, говорить про виконану урядом роботу, описує законопроекти, ініційовані Кабміном.

З початку політичного сезону, тобто з вересня 2017 року, фактчекінговий проект VoxCheck некомерційної організації VoxUkraine протягом двох місяців стежив за висловлюваннями двох десятків топових політиків України: Президента країни, Прем'єр-міністра, лідерів і спікерів всіх парламентських фракцій, деяких самовисуванців, а також ключових представників позапарламентської опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-