Україна хоче активного розвитку військово-технічної співпраці з НАТО - Турчинов

Україна хоче активного розвитку військово-технічної співпраці з НАТО - Турчинов

Укрінформ
Посилення безпекових спроможностей, розвиток Збройних Сил на основі найкращих досягнень, насамперед НАТО, є важливим питанням для України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час виступу на засіданні Комісії Україна-НАТО. 

"Східні кордони України є передовим рубежем європейської безпеки, тому посилення  безпекових спроможностей, розвиток Збройних Сил відбувається постійно і на різних рівнях на основі найкращих досягнень, насамперед НАТО, а також бойового досвіду останніх років", - сказав Турчинов.

Читайте також: Турчинов і Столтенберг обговорили, як протидіяти агресії РФ

За його словами, Україна зацікавлена в активному розвитку військово-технічного співробітництва з НАТО і державами-членами Альянсу.

Йдеться, зокрема, про надання державами НАТО експортних ліцензій на постачання товарів військового призначення до України, зокрема, летальної дії; участь іноземних партнерів у модернізації існуючих або спільне створення нових зразків озброєння і техніки для оснащення ЗС України з використанням технологій та комплектуючих західних виробників; досягнення українськими підприємствами стандартів Альянсу з виробництва оборонної продукції для участі у проектах щодо забезпечення потреб збройних сил держав-членів НАТО;  захист інтелектуальної власності; створення центру з проведення сертифікації озброєння і військової техніки, які виготовляються українськими підприємствами відповідно до стандартів НАТО; інвестування у розвиток українського ОПК тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-