Україна сподівається на підтримку Канади під час головування у G7

Україна сподівається на підтримку Канади під час головування у G7

Укрінформ
Україна сподівається, що Канада під час головування у G7 продемонструє лідерську позицію в об'єднанні міжнародної спільноти у справі допомоги Україні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу за підсумками візиту до Канади розповів політичний директор МЗС України Олексій Макеєв.

«Під час зустрічей я не міг не згадати, що наступного року Канада перебирає на себе головування у Великій сімці, і ми дуже сподіваємося, що вона покаже лідерську позицію в об'єднанні міжнародної спільноти у справі допомоги Україні», - сказав Макеєв.

Він наголосив на важливості Великої сімки як «локомотива» у підтримці світом України та реагуванні на російську агресію. «Сам по собі інститут президентства у G7 передбачає задавання певного темпу і встановлення пріоритетів. Ми очікуємо, що Канада відіграватиме у цьому провідну роль», - зауважив дипломат.

Макеєв додав, що в Канаді говорив також і про інші аспекти двосторонньої взаємодії, зокрема активізацію торгівлі. «Протягом двох днів я провів ряд зустрічей у МЗС. Із головного: я подякував Канаді за підтримку України та українських реформ, а також нашої боротьби із російським агресором. Окрім цього, наголосив на важливості початку дії Угоди про вільну торгівлю», - підсумував він.

Читайте також: Канада не втомилася від України - політичний директор МЗС

Як відомо, президентство у Великій сімці ротується між членами на річний термін, який починається 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-