Яценюк – про анексію Криму: Використали всі методи політичного тиску на РФ

Яценюк – про анексію Криму: Використали всі методи політичного тиску на РФ

Укрінформ
Арсеній Яценюк, обіймаючи посаду прем'єр-міністра України, телефонував російському колезі Дмитру Медведєву та вимагав припинити військову агресію і захоплення Криму.

Про це він сказав, даючи у суді покази в справі за обвинуваченням Януковича у державній зраді по суті.

"Мною як прем’єр-міністром було здійснено всі способи, у тому числі і через телефонний контакт із прем’єр-міністром РФ, переконати Росію повернутися у правове русло і виконати великий договір, припинити агресію та зупинити захоплення території Автономної Республіки Крим", - сказав Яценюк.

Читайте також: Екс-прем'єр: лист Януковича до Путіна мав "легітимізувати" вторгнення в Україну

Він зазначив, що також телефонував керівництву країн Великої сімки, до постійних представників на території України, звертався до Ради безпеки Організації Об'єднаний націй, залучав всі можливі міжнародні механізми, щоб РФ зупинила порушення міжнародного права.

Але, наголосив Яценюк, після того як він зрозумів, що Росія і надалі продовжить свої дії, забезпечив виконання рішення РНБО України щодо фінансування Збройних сил України.

"Всі засоби і методи для політичного та дипломатичного впливу були використані, проте реальна мета Росії та її поплічників і тодішнього президента Януковича була інша -  захоплення території незалежної держави", - упевнений Яценюк.

Саме тому, додав він, на жодну з пропозицій і закликів російська сторона не реагувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-