Розенблат позивається до НАБУ

Розенблат позивається до НАБУ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії Національного антикорупційного бюро, які були погоджені із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо проведення стосовно нього оперативно-розшукових дій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, Розенблат просить суд зобов’язати детективів НАБУ та прокурорів САП дотримуватись вимог чинного законодавства щодо додержання гарантій депутатської недоторканності під час відповідного кримінального провадження.

Попередній судовий розгляд справи призначений на 30 січня.

Читайте також: Гроші для Манафорта: суд відмовився закрити справу "Розенблат проти Лещенка"

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Розенблат є фігурантом так званої бурштинової справи. Він підозрюється в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

18 липня Солом'янський районний суд обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклав на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу для Розенблата.

19 жовтня 2017 року детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни"). За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-