Держзрада Януковича: суд прослухав запис радника Путіна про захоплення Криму

Держзрада Януковича: суд прослухав запис радника Путіна про захоплення Криму

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжить розгляд справи по суті за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді у четвер, 7 грудня.

Таке рішення у середу оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошена перерва до завтра, до 10:00", - сказав Дев'ятко.

На засіданні у середу суд дослідив, зокрема, отримані в результаті прослуховування записи розмов радника президента РФ Сергія Глазьєва з депутатом Держдуми РФ Констянтином Затуліним у 2014 році, зокрема і щодо захоплення Криму та доцільності доправлення Януковича до Криму, а також записи розмов Глазьєва з колишнім народним депутат України Левом Миримським.

Крім того, досліджено матеріали прослуховування розмов Глазьєва за 1 березня 2014 року з тодішнім головою Луганської облради Валерієм Голенком і його помічницею щодо звернення до РФ за підтримкою.

Читайте також: Адвокат Януковича приніс до суду "коктейлі Молотова"

Як відомо, Оболонський районний суд 29 червня ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Головна військова прокуратура 4 грудня повідомила про отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування щодо першого заступника голови комітету Держдуми РФ у справах СНД та директора Інституту держав СНД Костянтина Затуліна, якого підозрюють у вчиненні в період лютого - березня 2014 року кримінальних правопорушень, пов'язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, плануванням, підготовкою, розв'язуванням та веденням агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Затуліна 12 вересня поточного року оголошено в державний розшук, а 26 вересня слідчий суддя надав дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше рішенням слідчого судді від 30 вересня 2016 р. отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно іншого підозрюваного в цьому ж провадженні - радника президента РФ Сергія Глазьєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-