Посольство США відреагувало на ситуацію із Саакашвілі

Посольство США відреагувало на ситуацію із Саакашвілі

Укрінформ
У Посольстві США в Україні пильно стежать за ситуацією, що виникла у Києві після арешту екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, і закликають сторони розрядити ситуацію.

Про це Посольство США заявило у Twitter.

"Ми знаємо, що пана Саакашвілі було затримано, і в центрі Києва тривають протести. Ми закликаємо сторони розрядити напругу та уникати насильства. Ми пильно стежимо за ситуацією та очікуємо, що слідство буде проведено оперативно та відповідно до законодавства України", - йдеться у повідомленні.

 Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми подався до Верховної Ради.

Читайте також: Саакашвілі має підкоритися закону, а не провокувати сутички - Аваков

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-