Україна готова розширити рамки відносин з ЄС – Точицький

Україна готова розширити рамки відносин з ЄС – Точицький

Укрінформ
Українська держава прагне розширювати і поглиблювати відносини з Євросоюзом.

Про це йдеться у статті «Україна: перетворення заради європейського майбутнього» – представника України при Євросоюзі Миколи Точицького, оприлюдненій у нідерландському виданні Diplomat Magazine

«На тлі повної відданості нашому порядку денному реформ, що грунтується на імплементації Угоди про асоціацію, також актуально важливим є розвиток стратегічного бачення майбутнього партнерства України з ЄС і готовності рухатися далі, поза нинішніми рамками», - переконаний посол Точицький.

Він додав, що у цьому зв'язку Київ запропонував ЄС низку ініціатив, які включають входження до митного, енергетичного союзів, єдиного цифрового ринку, а також приєднання до Шенгенської зони

Читайте також: Страчені голодом: у Брюсселі відкрилася фотовиставка про геноцид українців

Посол нагадав, що нинішній, 2017 рік, став віховим у відносинах України з ЄС. Йдеться про набуття чинності Угоди про асоціацію та безвізового режиму держави із Європейською Спільнотою, що стали реальними втіленнями прагнень українців, висловлених упродовж Революції Гідності в умовах триваючої російської агресії. 

Окрім цього, відзначає Точицький, поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі Україна-ЄС стала планом для політичних, соціальних і економічних реформ.

«Це дозволило отримати за попередні чотири роки більше результатів, ніж за проголошення незалежності України у 1991 році», - наголосив представник України при ЄС.

Дипломат наголосив, що, незважаючи на триваючу російську агресію та спроби Москви дестабілізовувати внутрішню ситуацію в Україні, у 2017 році держава започаткувала реформи у ключових сферах: освітній, судовій, пенсійній, у сфері охороні здоров'я, державного управління, кібербезпеці та відносно виборчого законодавства.

Точицький наголосив, що Україна високо цінує підтримку з боку міжнародних партнерів своїх суверенітету і територіальної цілісності, зокрема, у частині міцної і єдиної позиції у цьому Євросоюзу.

«Надзвичайно важливим є політичний і санкційний тиск на Москву», - відзначив посол.

Також представник України при ЄС акцентував увагу на важливості розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та започаткування міжнародного механізму із деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-