Парубій назвав важливі кроки до завершення реформи децентралізації

Парубій назвав важливі кроки до завершення реформи децентралізації

Укрінформ
Президент, парламент і уряд задля завершення реформи децентралізації мають здійснити низку кроків та ухвалити низку рішень.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад "Ініціативи, що змінюють життя", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для завершення реформи (децентралізації - ред.) і Президентом, і парламентом, і урядом має бути зроблено ще ряд дуже важливих кроків", - сказав спікер.

Зокрема, за його словами, має бути вирішене питання поширення юрисдикції органів місцевого самоврядування на спільній території й щодо просторового планування ОТГ.

Читайте також: Порошенко: Очікується збільшення доходів місцевих бюджетів до 171 мільярда

У цьому контексті він нагадав, що законопроект №6403 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання містобудівної діяльності уже схвалено в першому читанні, і висловив сподівання, що документ незабаром буде прийнято в цілому.

Парубій також зазначив, що цього року ухвалено кілька важливих законів, спрямованих на здійснення реформи децентралізації, зокрема закон щодо врегулювання процедур об'єднання громад із суміжних районів.

У цьому контексті голова ВР зазначив, що більшість рішень щодо реформи децентралізації проходили через парламент і стали результатом запеклих дискусій між депутатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-