Порошенко сказав, як вивести оренду землі з

Порошенко сказав, як вивести оренду землі з "сірої" зони

Укрінформ
Національна рада реформ погодила законопроект, згідно з яким податок з доходів фізичних осіб від оренди земельних ділянок та паїв стане частиною дохідної бази місцевих бюджетів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час ІІ Всеукраїнського форуму об'єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо створити умови, коли власнику землі буде вигідніше офіційно передавати землю в оренду або самостійно на ній працювати і сплачувати необтяжливі податки, ніж іти в «сіру» зону. Це має бути просто неможливо. І в цьому мають бути зацікавлені місцеві громади. А як саме плануємо вас мотивувати? Дуже просто. Зробити податок з доходів фізичних осіб від оренди земельних ділянок та паїв частиною дохідної бази місцевих бюджетів. Це ваші гроші. І ви самі визначаєте, як ними розпоряджатися. Для цього, на мою думку, треба, щоб він сплачувався не за місцем реєстрації податкового агента чи податкової адреси орендаря, а винятково за місцем розташування земельної ділянки», -  зазначив Порошенко.

Він зауважив, що відповідний законопроект погоджений на нацраді реформ. 

«І я дуже сподіваюся, що він отримає, так само як вашу підтримку, підтримку депутатів Верховної Ради, бо підтримку уряду, прем'єра і голови він уже має», -  наголосив Президент. 

Читайте також: Порошенко: Очікується збільшення доходів місцевих бюджетів до 171 мільярда

Як зазначив Порошенко, «12 мільйонів гектарів, близько 30% усіх земельних ресурсів у той чи інший спосіб можна віднести до непрозорої, «сірої» оренди». 

«Це не просто «сіра» оренда, це означає, що повз  бюджет державний і місцевий проходять чималі кошти,  в першу чергу повз місцевий, які мають іти на розвиток громад.  І громада сама собі дасть раду», -  підкреслив Глава держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-