Декларація ПАЧЕС з поправкою від України недарма розлютила РФ — Денісова

Декларація ПАЧЕС з поправкою від України недарма розлютила РФ — Денісова

Укрінформ
Реакція Росії на декларацію Парламентської асамблеї чорноморського економічного співробітництва є цілком очікуваною.

Про це сказала віце-президент ПАЧЕС, керівник української делегації, член фракції "Народний фронт" Людмила Денісова, коментуючи заяву МЗС Росії про те, що Україна нібито "викрутила руки" делегатам ПАЧЕС, повідомляє прес-служба партії.

"Очікувана реакція Росії. Це свідчить, що наші зусилля не були марними, а ПАЧЕС є органом, який здатен приймати виважені рішення. І ці рішення досягають своєї мети", - підкреслила Денісова.

На її думку, таким чином Україна зробила ще один важливий крок на шляху до відновлення своєї територіальної цілісності.

Читайте також: Агресивна політика Росії кардинально змінює геополітичну рівновагу в Причорномор'ї

Як повідомлялося, 29 листопада 2017 року Генеральна асамблея ПАЧЕС ухвалила Декларацію з нагоди 25-ї річниці ПАЧЕС. У Декларації було враховано поправку, внесену делегацією України. Зокрема, у документі наголошується, що конфлікти у Чорноморському регіоні мають вирішуватись на підставі повної поваги до територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав - членів ОЧЕС. Поправка української делегації передбачає необхідність сприяти відновленню територіальної цілісності держав ЧЕС, визнаних міжнародними організаціями, такими як ООН, ОБСЄ, ПАРЄ, ЄП, як незаконно анексовані.

МЗС Росії зробило з цього приводу заяву, в якій говориться, що українці, мовляв, фактично зловжили своїми головуючими функціями, "викрутивши руки" делегатам ПАЧЕС.

Разом із тим цю поправку не підтримала делегація Вірменії. Голова цієї делегації заявив, що під час проведення консультації головою української делегації Денісовою з головами інших делегацій він не був запрошений. У результаті вірменська делегація вийшла з зали пленарних засідань і не приймала участі у голосуваннях. Член делегації від України, народний депутат Рефат Чубаров пов'язав такий демарш Вірменії із впливом Росії, яка не приймала участі у роботі Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-