Якщо боротьба з корупцією

Якщо боротьба з корупцією "загальмує", відбудеться відкат назад - Мінгареллі

Укрінформ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що у разі відсутності прогресу у боротьбі з корупцією в Україні можливий відкат назад у цій сфері.

Про це він заявив у виступі на Всеукраїнському форумі "Громадська асамблея: SMART реформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У галузі верховенства права ми мусимо й далі спільно боротися, але ви краще знаєте, які саме загрози існують, хто може спричинити відкати назад, щоб ми могли запобігти руйнуванню досягнень у сфері боротьби  з корупцією за останні роки. Бо якщо ми не будемо рухатися вперед, ми будемо відкочуватися назад", - сказав Мінгареллі.

Читайте також: Владі України треба щодня нагадувати про антикорупційний суд - Мінгареллі

Він відзначив роботу влади України щодо створення Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Водночас Мінгареллі зауважив, що тепер цим установам треба дати незалежність і ресурси, необхідні для виконання покладених на них завдань, інакше в них немає користі.

"Ми спільно мусимо добитися, щоб НАБУ зберегло свою незалежність і щоб на них не наїжджали представники інших органів. Ми мусимо також упевнитися, що НАЗК отримало всі необхідні інструменти для перевірки 1,5 млн е-декларацій, які досі не перевірені. Ми маємо упевнитися, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура отримає належну автономію і всі інструменти для виконання своєї роботи", - підкреслив голова Представництва  ЄС в Україні.

Він також зауважив, що у ЄС повністю підтримують заклик скасувати "справді безглузду"  норму про необхідність подачі е-декларацій для антикорупціцних активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-