Україна чекає сигналу від НАТО щодо можливого членства - Ірина Геращенко

Україна чекає сигналу від НАТО щодо можливого членства - Ірина Геращенко

Укрінформ
Україна виступає за посилення співпраці з НАТО і чекає від Альянсу сигналу щодо можливого членства. 

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, під співголовуванням якої у вівторок у Брюсселі проходить засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО. 

“У Брюсселі триває спільне засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО. Це важливий майданчик, який не лише дозволяє посилити міжпарламентський діалог з країнами-членами Альянсу, але й обмінятися думками з високопосадовцями цієї безпеково-політичної організації... Депутати ВР, що представлені в делегації, займають спільну позицію: ми виступаємо за посилення співпраці з Альянсом і чекаємо сигналу щодо можливого членства”, - зазначила Геращенко. 

За її словами, позиція української делегації полягає у тому, що РФ, анексувавши Крим і Донбас, фактично реалізувала свою позицію блокування приєднання України до Альянсу, але не можна їй в цьому підігрувати, бо тоді вона ніколи не вийде з Криму і Донбасу.

Читайте також: Геращенко сподівається завтра погодити дату звільнення українських заручників

Водночас нардеп зазначила, що Україна проводить реформи задля впровадження стандартів НАТО в різні сфери життя.

Крім того, українська делегація переконана, що "відмова Україні і Грузії в ПДЧ у 2008 - це була величезна помилка і вона розв'язала руки РФ, дозволила агресію проти України і Грузії". 

Водночас нардепи вважають, що санкції проти РФ мають посилюватися, "бо поки що вона не виконує жодного пункту Мінських угод”.

Поруч з цим, за словами Геращенко, пройшла цікава дискусія щодо методів і загроз гібридної війни. ”У цій проблематиці Україна вже може ділитися досвідом протидії гібридним загрозам у сфері кібербезпеки з нашими партнерами”, - зазначила вона.

Також під час засідання було дуже детально обговорено роботу трастових фондів, “які мають працювати ефективно, пропонувати більше програм для реабілітації, в тому числі психологічної реабілітації, нашим військовим”. 

“У свою чергу, поінформувала присутніх про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі, наші зусилля щодо звільнення заручників. Ще раз висловила позицію, що світ недостатньо гостро реагує на сам факт існування заручників, на те, що десятки українців утримують в російських тюрмах і 162 - на окупованих територіях”, - написала Геращенко.

Фото: ФБ Геращенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-