Вільна торгівля: Україна та Ізраїль можуть дописати угоду до кінця року

Вільна торгівля: Україна та Ізраїль можуть дописати угоду до кінця року

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснив офіційний візит до Держави Ізраїль, під час якого провів низку зустрічей з високопосадовцями країни та обговорив широкий спектр питань двостороннього співробітництва.

Про це інформує прес-служба МЗС.

"Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва та перспективи співпраці між країнами", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, Клімкін провів зустрічі з прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, президентом Реувеном Рівліним, міністром оборони Авігдором Ліберманом та з міністром охорони навколишнього природного середовища, міністром у справах Єрусалима та єврейської спадщини, співголовою Спільної міжурядової Українсько-Ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зеєвом Елькіним.

Глава зовнішньополітичного відомства України детально поінформував про ситуацію на Донбасі, а також подякував ізраїльській стороні за підтримку України на міжнародній арені, зокрема під час голосування 14 листопада у Третьому комітеті ГА ООН щодо резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)".

Під час переговорів із прем’єр-міністром Нетаньягу глава МЗС наголосив на важливості визнання ізраїльською стороною Голодомору 1932-33 рр. актом геноциду українського народу. "Ми сподіваємося, що визнання Голодомору 1932-33 рр. актом геноциду підтримають наші друзі, серед яких, безперечно, й Ізраїль", - зазначив Клімкін.

Під час його зустрічі зі співголовою Спільної міжурядової Українсько-Ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Елькіним наголошувалося, що одним з пріоритетних питань торгово-економічного співробітництва між державами є завершення переговорного процесу щодо двосторонньої Угоди про вільну торгівлю. Глава МЗС висловив сподівання на активізацію переговорного процесу та завершення узгодження тексту Угоди до кінця поточного року.

Читайте також: Саудівські партнери зацікавилися створенням ЗВТ з Україною - Єлісєєв

Клімкін обговорив низку актуальних питань двосторонньої співпраці під час зустрічей із заступником міністра закордонних справ Ціпі Хотовелі, генеральним директором МЗС Ізраїлю Ювалем Ротемом, спікером Кнесету Юлієм Едельштейном, віце-спікером, головою Ізраїльсько-української парламентської групи дружби Кнесету Талі Плосков та міністром освіти Нафталі Беннетом.

Українська делегація відвідала офіси провідних ізраїльських науково-виробничих та стартап-компаній, а також Центр передачі технологій Єврейського Єрусалимського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-