Гройсман і Кобахідзе обговорили

Гройсман і Кобахідзе обговорили "суттєвий фундамент для поглиблення відносин"

Укрінформ
Україна та Грузія, які мають давню історію дружби і партнерства, повинні використовувати всі можливі майданчики  для захисту спільних інтересів. 

Про це сказав очільник Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Під час зустрічі Кобахідзе підкреслив, що офіційний Тбілісі стоїть на позиціях захисту територіальної цілісності України, різко засуджує анексію Криму та агресію проти України. Цей геополітичний аспект є спільним для обох держав.

«Наш спільний біль – окупація територій. Але так само спільним є наш курс на європейську інтеграцію та зближення з НАТО. І сьогодні, вважаю, ми маємо використовувати всі майданчики, передусім міжнародні, для захисту наших спільних інтересів», - сказав Кобахідзе. 

Читайте також: Україна й Грузія домовилися про співпрацю під час головування в ОЧЕС та ГУАМ

Глава уряду України погодився із співрозмовником і додав, що відносини двох країн мають стратегічний характер, а  це  "суттєвий фундамент для поглиблення відносин у майбутньому".

Гройсман сказав, що за перший день візиту вже провів низку зустрічей на найвищому рівні – з Президентом та Главою уряду Грузії, результатом яких буде поглиблення роботи з конкретних напрямків. Йдеться про співпрацю у політичній площині,  про запровадження реформ та обмін досвідом, а також про економічні відносини. 

«Ми ставимо завдання подвоїти товарообіг до 1 млрд дол», - сказав Гройсман.

Він  також поінформував грузинську сторону про хід реформ в Україні, про плани уряду на 2018 рік. "Ми відкрили для себе можливості змін, і будемо продовжувати їх", - сказав Гройсман. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-