Гройсман подякував керівникам Грузії за підтримку України

Гройсман подякував керівникам Грузії за підтримку України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував керівництву Грузії за незмінну позицію та підтримку України.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі під час робочого візиту до Тбілісі, повідомляє Урядовий портал 

 «Хотів би подякувати керівництву Грузії за незмінну позицію та підтримку України. Ми із задоволенням відзначаємо інтенсифікацію політичного діалогу між нашими державами. Хочу підкреслити, що Україна так само послідовно підтримує територіальну цілісність та суверенітет Грузії. Ми зацікавлені у стабільній ситуації у Вашій державі та збереженні проєвропейського курсу», - сказав Гройсман.  

У свою чергу Президент Грузії підкреслив: "Ми продовжуємо наш діалог і поглиблюємо відносини між країнами".

Сторони відзначили, що нинішній – ювілейний рік встановлення дипломатичних відносин між Києвом та Тбілісі – відзначився посиленням конструктивних та результативних перемовин, а  відносини двох держав носять стратегічний характер на усіх напрямках.

У цьому контексті, зазначив глава уряду України, окрему увагу привертає взаємодія двох країн в питаннях вирішення ситуації на Донбасі, передусім посилення місії ОБСЄ в регіоні та просування дипломатичних рішень щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі на майданчику Організації Об’єднаних Націй та міждержавних об’єднань, перш за все ГУАМ, де головує Грузія.   

Не менш важливою є співпраця в рамках зближення з НАТО та Євросоюзом, а також розвиток двосторонніх торгових відносин. 

Читайте також: Україна вдячна Грузії за реабілітацію військових – Гройсман

 Відносини України та Грузії носять характер стратегічного партнерства. Товарообіг між державами за підсумками 2016 року становить  456 млн дол, проте цей показник може бути збільшений вдвічі – до 1 млрд дол. Україна вітає сприяння уряду Грузії залученню українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів у Грузії і готова поглибити співпрацю у сфері розвитку транзитного потенціалу двох держав, передусім в рамках проекту «Новий шовковий шлях».

Окремий пункт порядку денного співробітництва Києва та Тбілісі - продовження політики підтримки суверенітету і територіальної цілісності на двосторонньому рівні і на майданчиках міжнародних організацій, а також зближення з ЄС і НАТО.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-