Геращенко обурена: генсека РЄ не турбує, що Кремль вкрав території України і Грузії

Геращенко обурена: генсека РЄ не турбує, що Кремль вкрав території України і Грузії

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко називає заяву генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про можливість повернення Росії до ПАРЄ без виконання вимог резолюцій самодіяльністю.

Про це вона написала у Facebook.

"Те, що РФ вкрала частину територій України, Грузії, його не турбує, те, що РФ порушує права людини й створила територію безправ'я в окупованих регіонах - теж не турбує генсека РЄ. Те, що якщо Європа дозволить РФ порушувати базові європейські принципи і права людини, то Європа залишиться без Європи, бо це буде вже інша, здеградована Європа - теж не приходить в голову генсеку РЄ. Як і те, що його заяви є самодіяльністю, йдуть всупереч рішенням Комітету міністрів РЄ і резолюціям ПАРЄ", - обурилася Геращенко, реагуючи на позицію генсека у статті у FT.

"Янгланд публічно повторив свою давню позицію: повернення Росії в ПАРЄ без всяких передумов. Його турбує, що інакше Європа залишиться без Росії, а на Росії буде територія безправ'я", - зазначила вона.

Також Геращенко підкреслила необхідність відстоювання Україною в ПАРЄ власних позицій. "Ми живемо в час певної деградації європейських інституцій і їх зовнішнього послаблення - тією ж Росією. Можна це прийняти і плисти по течії, можна це констатувати і намагатися цьому протистояти. Українська делегація в ПАРЄ точно обирає другий шлях, бо насправді - він перший і правильний", - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: Кулеба каже, що повернення Росії до ПАРЄ лобіюють "найпотужніші сили"

Як повідомлялося, генеральний секретар Ради Європи Ягланд виступив за повернення Росії до ПАРЄ без виконання вимог ухвалених на засіданнях Асамблеї резолюцій.

У свою чергу голова української делегації при ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв наголосив, що повернення РФ, яке лобіює Ягланд, суттєво підриває авторитет Ради Європи та нівелює силу резолюцій, які вона приймала, в такому разі українській делегації в ПАРЄ "нічого робити".

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму та початку військових дій на Донбасі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-