Торгівлю людьми в умовах конфліктів можуть визнати воєнним злочином – ООН

Торгівлю людьми в умовах конфліктів можуть визнати воєнним злочином – ООН

Резолюція
Укрінформ
Рада Безпеки ООН одностайним голосуванням ухвалила резолюцію, яка закликає посилити контроль і покарання за злочини, пов'язані з торгівлею людьми у світі, особливо в умовах конфліктів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 2388 про посилення відповідальності за злочини, пов’язані з торгівлею людьми. Україна – одна із держав-співавторів цього документа", - зазначив дипломат.

Як повідомив представник Української місії, у резолюції, зокрема, наголошується, що торгівля людьми в умовах конфліктів може бути визнана воєнним злочином. Крім того, звертається увага на те, що це ганебне явище використовується з метою сексуального насильства та експлуатації, як "тактики ведення й фінансування тероризму".

У документі також засуджуються порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права з боку ІДІЛ, висловлюється солідарність із жертвами тероризму; привертається увага до вразливості дітей.

Резолюція також містить заклик до держав-членів ООН ратифікувати Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності та відповідний протокол до неї. Водночас, наголошується на необхідності застосування багаторівневого підходу до боротьби з цим злочином. У тому числі, передбачається включення відповідних тем у шкільні програми та тренінги, а також обмін інформацією про фінансові потоки, пов'язані з торгівлею людьми й тероризмом.

Читайте також: Єльченко в Радбезі ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі

Україна безпосередньо зацікавлена у викоріненні проблеми торгівлі людьми, зауважив дипломат. Він нагадав, що про це заявив під час голосування у вівторок по резолюції постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Зокрема, йдеться про неконтрольовані урядом окуповані райони на Донбасі, де переміщені особи часто стають жертвами торгівлі людьми, а деякі українці піддаються примусовій праці на окупованій території, часто через тортури, підкреслив український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-