Єльченко в Радбезі ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі

Єльченко в Радбезі ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі

Укрінформ
Українська держава робить рішучі кроки в боротьбі з торгівлею людьми та досягла певного прогресу, однак у непідконтрольних уряду окупованих регіонах Донбасу ця ситуація особливо ускладнилась.

Про це заявив у вівторок під час засідання Ради безпеки ООН постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна приєдналася до основних міжнародно-правових документів щодо боротьби з торгівлею людьми і, як я вже зазначив, має міцну національну законодавчу базу для подолання цього ганебного явища. Проте дозвольте наголосити: зараз усі ці документи не можуть бути належним чином реалізовані в непідконтрольних уряду районах моєї країни", - заявив український представник.

Він нагадав, що російська агресія примусила 2 млн людей стати переміщеними особами. "Це населення є особливо вразливим до експлуатування. У районах, підконтрольних Росії та її ставленикам на Донбасі, ситуація стала особливо складною", - підкреслив Єльченко.

Він уточнив, що переміщені особи часто стають жертвами торгівлі людьми, "а деякі українці піддаються примусовій праці на окупованій території, часто через тортури".

Читайте також: Україні в ООН надали 200 рекомендацій щодо ситуації з правами людини

Водночас, зазначив представник України, ці випадки залишаються здебільшого невирішеними через відсутність як безпечного доступу, так і належної уваги з боку міжнародних організацій, зокрема, Місії з моніторингу прав людини в Україні, а також ЮНІСЕФ та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Тому, за словами дипломата, істотне значення для України має підзвітність та кримінальне переслідування осіб, винних у торгівлі людьми. "Високий рівень безкарності цих злочинів на непідконтрольних українському уряду територіях, є неприйнятним", - наголосив Єльченко.

Він зауважив, що торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, злочином проти гідності та честі людини. "Успіх нашої спільної боротьби з цією проблемою вимагає зусиль усіх зацікавлених сторін", - підкреслив постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-