Гройсман про заяви угорських чиновників: Не дозволимо говорити з нами у тоні шантажу

Гройсман про заяви угорських чиновників: Не дозволимо говорити з нами у тоні шантажу

Укрінформ
Україна не дозволить нікому говорити із собою мовою шантажу.

Так Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував заяву угорських чиновників з парламентської трибуни під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми нікому не дозволимо як велика європейська 45-мільйонна країна розмовляти з нами у тоні шантажу. Це має бути наша спільна позиція - і парламенту, і президента, і уряду», - сказав Гройсман.

Він зазначив, що інші країни мають поважати Україну, бо Україна поважає своїх сусідів та партнерів.

Як повідомлялося, суперечка Угорщини та України, яка виникла на початку вересня після ухвалення закону "Про освіту", досі залишається не вирішеною. Наразі Угорщина відкрито блокує політичний діалог України з НАТО та зближення з ЄС. 

Читайте також: Посла України викликали до МЗС Угорщини

13 жовтня у Будапешті під Посольством України була організована акція "Самовизначення для Закарпаття". З цього приводу МЗС України висловила протест, заявивши, що Україна і Угорщина мають разом протистояти використанню питання нацменшин для нагнітання атмосфери недовіри і непорозуміння. 

12 листопада у Берегові під час заходів, приурочених до 79-ї річниці створення організації "Карпатська Січ", активісти зняли з флагштока угорський прапор, який висить над міськрадою за рішенням влади поруч з прапором міста Берегово та прапорами України і ЄС. Угорщина виступила з вимогою відреагувати на інцидент та провести розслідування щодо націоналістичних груп, які зірвали прапор.

15 листопада віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство. Коментуючи український закон про освіту, він зазначив, що на Закарпатті саме угорський уряд підтримує всю інституційну систему. За його словами, доки мовне законодавство не буде відкликано, угорський уряд перешкоджатиме всім важливим для України ініціативам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-