Без росіян: Геращенко назвала умову запиту ВР на

Без росіян: Геращенко назвала умову запиту ВР на "блакитні шоломи"

Укрінформ
Право зробити запит на введення миротворчої місії ООН на окуповану частину території Донецької і Луганської областей має лише Верховна Рада, яка може зробити це лише за умови відсутності у місії росіян.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, спілкуючись із журналістами у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з українським законодавством запит на впровадження миротворчої місії має давати український парламент. Ми не отримаємо голоси в українському парламенті, якщо в цьому мандаті не буде виписана ключова позиція - там не може бути росіян", - сказала перший віце-спікер.

Водночас вона назвала питання запровадження миротворчої місії "довгою піснею". Зокрема, спочатку має бути визначено мандат миротворців, і в цьому питанні українська сторона наполягатиме на тому, аби така місія не була "гібридною пропозицією" Росії з охорони місії, яка стоїть тільки на лінії зіткнення.

Читайте також: Позиція України щодо миротворців на Донбасі має підтримку світу - Полторак

"Хочу нагадати, що головні проблеми відбуваються не на лінії зіткнення. Миротворча місія має працювати на всій окупованій території аж до українсько-російського кордону, вона має отримати абсолютно чіткий мандат не охорони СММ ОБСЄ, а приведення до миру, допомоги в моніторингу ситуації тощо", - підкреслила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-