Гройсман закликав Раду ухвалити законопроект щодо протидії тиску на бізнес

Гройсман закликав Раду ухвалити законопроект щодо протидії тиску на бізнес

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав Верховну Раду в четвер ухвалити законопроект щодо протидії тиску на бізнес з боку правоохоронних структур.

Про це він написав у Facebook.

“Сьогодні парламент голосуватиме наш законопроект 7275 #МаскиШоуСтоп. Вчора профільний комітет одноголосно рекомендував ухвалити його одразу за основу та в цілому. Дякую членам комітету та закликаю всіх інших народних депутатів продемонструвати єдність при голосуванні”, - зазначив глава уряду.

У цьому зв’язку Гройсман підкреслив, що чесний бізнес повинен бути захищеним від будь-якого свавілля та тиску з боку силових структур.

Як відомо, у вересні цього року в Києві відбулася велика нарада за участю Президента, Прем’єр-міністра, народних депутатів та керівництва Генеральної прокуратури. Однією з ініціатив, проголошених під час зустрічі, стала ініціатива «маски-шоу-стоп», покликана покласти край будь-яким проявам тиску силових органів на підприємців.

Продовженням цього діалогу став законопроект про протидію тиску на бізнес, розроблений спільно Міністерством юстиції, Міністерством внутрішніх справ, Секретаріатом Кабінету міністрів, Офісом бізнес-омбудсмена та іншими відомствами. Відповідний проект закону був зареєстрований у парламенті 10 листопада під № 7275.

Ключові новації документа – неприпустимість та недійсність доказів, отриманих під час виконання ухвали про обшук, винесеної без технічної фіксації. Так само неприпустимими будуть докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника. Окрім того, документ запроваджує обов’язкову звуко- і відеофіксацію проведення обшуку. А докази, отримані у ході обшуку та не зафіксовані технічними засобами, визнаються неприпустимими.

Читайте також: Сьогодні Рада розгляне посилення відповідальності за порушення ПДР

Крім того, забороняється вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності. Так само забороняється повторне порушення закритих кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-