Угода про асоціацію і реформи: Гройсман провів переговори з Ганом

Угода про асоціацію і реформи: Гройсман провів переговори з Ганом

Фото
Укрінформ
Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган заявляє, що зміни в Україні вже очевидні, й запевнив, що всі питання щодо імплементації положень Угоди про асоціацію будуть вирішені.

Про це він сказав під час зустрічі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляється Урядовому порталі.

За словами єврокомісара, прогрес змін в Україні очевидний, і погодився з тим, що всі питання, які виникають у сфері імплементації окремих положень Угоди про асоціацію, можуть і будуть вирішені відповідно до взятих Україною обов’язків та існуючих процедур.

"Ми хотіли би привітати вашу урядову команду з реалізацією реформ", - сказав Ган.

У свою чергу глава уряду поінформував про хід пенсійної, медичної, освітньої реформ, реформи державної служби, а також зазначив, що далі на порядку денному, серед іншого, - приватизація, реалізація політики енергоефективності й енергонезалежності та реформа корпоративного управління в державних холдингах, передусім в НАК "Нафтогаз України".

"Нам вдалося прийняти низку важливих реформ, а вчора Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект державного бюджету на 2018 рік. У першому читанні також ухвалено проект закону про приватизацію", - підкреслив Прем’єр-міністр і запевнив, що це все кроки на шляху досягнення ключової мети щодо забезпечення стійкого економічного зростання в державі.

Під час переговорів сторони також торкнулися ухвалення та виконання Плану заходів щодо імплементації Угоди про асоціацію. Як передбачається, моніторинг виконаної за Планом роботи та його актуалізація відбуватиметься щоквартально.

Читайте також: Парубій розповів єврокомісару про українські реформи

"Наприкінці жовтня ми провели спеціальне засідання уряду, розглянули стан та проблеми з імплементацією, затвердили урядовий план заходів з виконання угоди і нині готуємо дорожню карту взаємодії між урядом і парламентом щодо виконання угоди. Ми сконцентровані на тому, аби удосконалити управлінські процеси", - додав Гройсман.

Окремо глава уряду запропонував комісару Гану розглянути питання подальшої підтримки України, перш за все в питаннях впровадження соціально значимих реформ – в освіті, медицині та децентралізації, приватизації та земельних відносин, зазначається в повідомленні.

Фото: Мусієнко Владислав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-