Сюмар розкритикувала історичні

Сюмар розкритикувала історичні "ігри" польських політиків

Укрінформ
Нагнітання конфлікту між Польщею і Україною з боку польських політиків може загрожувати в майбутньому стабільності в регіоні. 

На цьому наголосила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар в коментарі кореспондентові Укрінформу. 

"Ця тема абсолютно штучно підігрівається польськими політиками. Для чого? Знову таки, для політики. Тому що дуже зручно сформувати собі зовнішнього ворога і почати війну. В даному випадку гібридну війну через історичні підходи і апелювати до найболючіших сторінок історії, натискаючи на  больові точки польського суспільства, для того, щоб виграти для себе якісь політичні переваги, політичні зиски сьогодні", - сказала Сюмар

За її словами, це дуже погана політика, тому що українці найбільше сьогодні довіряють полякам як своїм сусідам, українці були щирими союзниками Польщі. У нас є дуже багато спільного і, головне, може бути нормальна спільна майбутня взаємодія. 

"Ми бачимо сьогодні загрози, які є зі Сходу. Цим загрозам протистоїть не Польща, їм протистоїть Україна, але Польща усвідомлює цю загрозу. І це би мало нас єднати. Але замість цього ми бачимо ситуацію суцільного роз'єднання і бажання грати на болючих історичних точках, тому що живі ще діти тих, хто гинув в ті часи, це чутлива тема для родин. Ця погана політика, спрямована на тактичні виграші, може призвести до серйозних історичних поразок в стратегічній перспективі на майбутнє між двома країнами. Якщо сьогодні ми перестанемо бути союзниками і Україну почнуть роздирати з боку Угорщини, Польщі і зі Сходу, я не думаю, що комусь буде від цього комфортно. Тоді цей регіон стабільним не буде ніколи", - підкреслила Сюмар.

Читайте також: У польському Каліші можуть відновити могили воїнів УНР

Водночас вона уточнила, що ситуація не виглядає як гібридна війна Польщі проти України.

"Це гібридна війна певних польських достатньо недолугих політиків, які грають в тактичну, а не стратегічну гру", - зазначила голова Комітету з питань свободи слова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-