Додону порадили активніше захищати Молдову, а не робити пропозиції Кремлю

Додону порадили активніше захищати Молдову, а не робити пропозиції Кремлю

Укрінформ
Україна ніколи не зазіхала на територію невизнаного Придністров'я та вважає її невід'ємною частиною Республіки Молдова. 

Так член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз прокоментувала заяву президента Молдови Ігоря Додона щодо майбутнього Придністров’я. 

“Відверто здивована заявою президента Республіки Молдова Ігоря Додона щодо майбутнього Придністров’я та необхідністю визначення Тирасполем свого місця – у складі Молдови чи України. Україна ніколи не зазіхала на територію ПМР та вважає її невід’ємною частиною РМ”, - наголосила депутат на своїй сторінці у Facebook.

На думку Фріз, заява Додона є “певним сигналом з боку Кремля щодо обміну ПМР на Крим, оскільки не хочу припускати, що Президент Молдови не хоче єдності своєї держави”.

Читайте також: Додон: Торговельні відносини між Молдовою і ЄС будуть зміцнюватися

“Україна не торгує своїми територіями та поважає територіальну цілісність інших держав", - наголосила вона. 

Водночас політик висловила занепокоєння тезою Додона щодо права самовизначення Тирасполя у випадку втрати Молдовою державності, особливо в контексті його заяви про відмову від Збройних сил. "Хочеться порадити пану Додону більш активно захищати державну цілісність РМ та не використовувати посаду президента для оголошення сумнівних пропозицій Кремлю", - заявила вона.

Раніше президент Молдови Ігор Додон в інтерв’ю російській "Независимой газете" заявив, що у Тирасполя зараз є два сценарії - або стати частиною України, або Молдови. При цьому він висловився за федеративний державний устрій Молдови та відмову країни від своїх збройних сил у межах урегулювання придністровського питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-