Волкер і Сурков не змогли домовитися про розгортання сил ООН на Донбасі

Волкер і Сурков не змогли домовитися про розгортання сил ООН на Донбасі

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков в ході зустрічі у Бєлграді обговорили поточний стан справ у дипломатичній сфері стосовно зусиль із припинення конфлікту на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства США в Росії.

«13 листопада 2017 року в Бєлграді відбулася зустріч спеціального представника США Волкера і помічника президента Росії Суркова. В ході їхньої третьої зустрічі відбулося широке обговорення поточного стану справ в дипломатичній сфері щодо зусиль з припинення війни на Донбасі. Попри те, що Сполучені Штати й Росія мають різні концепції стосовно шляхів досягнення миру, спільна робота в цьому напрямі триватиме», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Росіяни-миротворці": цю тему треба закрити в зародку - Хандогій

За словами Суркова, сторони детально обговорили російську ініціативу з розгортання сил ООН в Україні. При цьому російська делегація «визнала прийнятними» лише три з 29-ти абзаців пропозицій, які передала американська сторона, щодо російського проекту резолюції Радбезу про миротворців на сході України, повідомляє ТАСС.

Як повідомило російському Інтерфаксу джерело, знайоме з ходом переговорів, американська сторона запропонувала розширити повноваження і зону присутності миротворців на Донбасі.

За його словами, в рамках зустрічі США запропонували доповнення до запропонованого Росією проекту резолюції по розміщенню місії ООН на сході України. "Серед іншого американська сторона запропонувала розширити зону присутності місії, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження", - сказало джерело.

За його інформацією роботу вирішено продовжувати, не виключена ще одна зустріч до кінця року в аналогічному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-