Новий Верховний суд: Порошенко сьогодні призначить 114 суддів

Новий Верховний суд: Порошенко сьогодні призначить 114 суддів

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко у п'ятницю, 10 листопада, підпише указ про призначення 114 суддів нового Верховного суду.

Про це він заявив у п'ятницю на засіданні Нацради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завершена процедура обрання нового Верховного суду, і можу наголосити, що сьогодні мною буде підписаний указ про завершенню формування Верховного суду", - сказав глава держави.

За його словами, завдяки цьому вдалося подолати певний скепсис щодо здатності України проводити реформи.

"Ми говоримо сьогодні про судову реформу, конституційну складову закону, про кодекси", - уточнив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Вища рада правосуддя протягом 14–25 вересня 2017 року розглянула 120 матеріалів щодо внесення подання Президентові про призначення на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду.

Читайте також: Президент про судову реформу: завтра можуть бути підписані кодекси

29 вересня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові про призначення 111 кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду. Водночас ВРП відклала розгляд матеріалів щодо семи кандидатів на посади суддів Верховного суду. Причинами цього стали нерозглянуті дисциплінарні провадження стосовно діючих суддів; наявність дисциплінарних скарг, які потребують перевірки до вирішення питання призначення кандидатів на посади; надходження звернень щодо кандидата, які потребували додаткового вивчення.

Під час засідання 9 листопада ВРП розглянула питання щодо внесення подання Президентові про призначення іще трьох суддів на посади суддів Касаційного кримінального суду та Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду.

Таким чином, на сьогодні Вищою радою правосуддя ухвалено рішення щодо внесення подання Президентові України про призначення 114 кандидатів на посади суддів Верховного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-