Рада розгляне зміни до держбюджету-2017 щодо субсидій

Рада розгляне зміни до держбюджету-2017 щодо субсидій

Укрінформ
Верховна Рада у четвер продовжить розгляд у повторному другому читанні законопроекту 1581-д «Про житлово-комунальні послуги», що є частиною реформування галузі. 

Окрім того, буде розглянуто проект закону 7258 про внесення змін до державного бюджету на поточний рік щодо збільшення на 7,6 млрд гривень видатків на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату ЖКП у першому читанні, йдеться в порядку денному Ради, оприлюдненому на сайті парламенту. 

Ці два законопроекти народні обранці розглядатимуть першими.

Далі депутати планують включити до порядку денного сесії законопроект "Про внесення змін до закону України "Про Державну спеціальну службу транспорту" щодо статусу Державної спеціальної служби транспорту" №7242, за яким Державна спеціальна служба транспорту стає спеціалізованим військовим формуванням у системі Міноборони, що забезпечить демілітаризацію Мінінфраструктури.

Крім того, запланований розгляд у першому читанні блоку питань економічної політики, серед яких нова редакція законопроекту "Про приватизацію державного майна" №7066, двох законопроектів 4738 і 4738-д "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законів України щодо здійснення моніторингу закупівель", законопроекту №4287 "Про внесення змін до Закону України "Про захист економічної конкуренції" щодо удосконалення процедур контролю за концентрацією суб'єктів господарювання", а також законопроекту 5425 "Про внесення зміни до статті 23 Бюджетного кодексу України щодо бюджетних призначень на забезпечення діяльності Конституційного суду України".

Далі на порядку денному - питання аграрної політики. В цьому блоці народні депутати розглянуть, зокрема, законопроекти 6049 і 6049-1, які стосуються внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації використання масивів земель сільськогосподарського призначення.

У другому читанні депутати розглянуть проект закону №1174 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони України". Згідно з цим проектом закону вбивство або замах на вбивство правоохоронця при виконанні ним службових обов'язків карається позбавленням волі на строк від 9 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Читайте також: Невикористані субсидії: Розенко прогнозує, що гроші повернуть до холодів

Як повідомлялося, у середу, 8 листопада, Рада почала розгляд законопроекту 1581-д і зупинилася на 474 поправці з 543.

Законопроектом 7258 передбачається перерозподіл видатків загального фонду держбюджету шляхом збільшення видатків на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату ЖКП на 7,6 млрд грн; грошове забезпечення на 1,7 млрд грн для збереження діючих розмірів виплат поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту, у тому числі 1,6 мільярда - для Нацполіції та 0,1 млрд грн - для ДСНС; субвенцію місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 1,1 млрд грн, а також медичну субвенцію у сумі 0,3 млрд грн для своєчасної виплати зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров’я. Крім того, законопроект пропонується доповнити статтею 36, яка встановлює, що перерахування субвенції з держбюджету обласному бюджету Донецької області на погашення заборгованості за електричну енергію підприємств водопостачання здійснюється за рахунок надходжень до загального фонду державного бюджету податкового боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-