На виборах голів тергромад найбільше переможців у БПП - Комітет виборців

На виборах голів тергромад найбільше переможців у БПП - Комітет виборців

Укрінформ
На виборах 29 жовтня представники партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" отримали найбільше місць.

Про це повідомляє Комітет виборців України (КВУ).

"КВУ було проведено паралельний підрахунок голосів щодо кандидатів на посади голів ОТГ. Відповідно до нього найбільше місць серед партій отримав БПП – 60 кандидатів від партії перемогли", - йдеться у повідомленні.

На другому місці - ВО "Батьківщина" - 13 голів ОТГ, Аграрна партія України – 5, "Наш Край" - 5, "За конкретні справи" - 3, УКРОП – 1, Радикальна партія Олега Ляшка - 1, "Сила людей" - 1.

У КВУ також оприлюднили результати виборів до рад 25-ти міських ОТГ: БПП "Солідарність" - за кандидатів від партії проголосували 34 065 виборців, ВО "Батьківщина" - 32 014 виборців, Аграрна партія України – 21 994 виборців, "Наш Край" - 9 996 виборців, "Самопоміч" - 7 713 виборців, УКРОП – 7 086 виборців.

На виборах до міських рад ОТГ кандидати могли висуватися лише від місцевих організацій політичних партій, самовисування не передбачено. Тому виборці брали до уваги не лише особисті якості чи програму кандидата, але й враховували його партійну приналежність.

Читайте також: Українці знову голосують “за гречку”, але вже менше — підсумки виборів до ОТГ

Кандидатів від БПП "Солідарність" підтримали майже рівномірно у всіх областях, де відбувалися вибори в міських ОТГ. Схожа ситуація у ВО "Батьківщина". Натомість, Аграрна партія України, "Наш Край", "Самопоміч" та УКРОП практично не отримали голосів виборців у близько третині областей, зауважили в КВУ.

Загалом у міських ОТГ, в яких відбувалися вибори 29 жовтня, проживає 356 тис. виборців.

На виборах 29 жовтня у міських ОТГ обиралося 674 депутати міських рад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-