Закон про захист свідків збираються назвати іменем Окуєвої

Закон про захист свідків збираються назвати іменем Окуєвої

Укрінформ
У Верховну Раду в листопаді внесуть закон імені Аміни Окуєвої - про захист свідків.

Про це у Фейсбуці повідомив нардеп Антон Геращенко, який разом з групою експертів готує відповідний законопроект.

“На сьогодні захистом займаються розрізнені підрозділи поліції, СБУ. Це ніколи не було пріоритетом у їхній роботі. І це страшна правда, за яку заплачено кров'ю Аміни... Закон про захист свідків, який буде презентований у листопаді, носитиме ім'я Аміни Окуєвої", - написав політик.

Геращенко наполягає, що Верховна Рада повинна ще цьогоріч прийняти закон про створення Національної служби щодо державного захисту учасників кримінального провадження.

Читайте також: В Окуєву влучило 5 куль - прокурор Київщини

"Захистом свідків повинна займатися єдина структура, яка в першу чергу використовуватиме переселення, заміну документів як ефективні засоби захисту, які давно практикуються в усьому світі", - зазначив нардеп.

На його думку, від якості забезпечення безпеки безцінного свідка і його сім'ї залежить можливість реального притягнення до відповідальності виконавців і, головне, замовників найбільш резонансних злочинів.

Як повідомлялося, 30 жовтня біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченських добровольцях - Аміні Окуєвій і Адаму Осмаєву. Окуєва загинула, Осмаєв поранений.

Попередній замах на Осмаєва і Окуєву було скоєно 1 червня на Подолі в Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати і поранити нападника.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив Росію у вбивстві Окуєвої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-