Раду охороняють близько 30 поліцейських, на площі - до 200 мітингувальників

Раду охороняють близько 30 поліцейських, на площі - до 200 мітингувальників

Укрінформ
Вранці 31 жовтня було знято посилену охорону в Урядовому кварталі, де під стінами Верховної Ради два тижні триває мітинг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Будівлю парламенту по периметру продовжують охороняти близько трьох десятків поліцейських.

Залізних огорож, що були встановлені по Грушевського з боку вулиць Липської та Шовковичної, вже немає. Натомість мітингувальники облаштували там низькі дерев'яні паркани, виготовлені власноруч.

Наметове містечко мітингувальників продовжує діяти на частині вулиці Грушевського та в Маріїнському парку. Водночас на площі Конституції встановлено великий намет медіа-центру учасників акції.

Читайте також: Аваков відкликав силовиків з-під Ради

У зоні мітингу перебуває наразі близько двохсот мітингувальників, ситуація загалом спокійна.

Як пояснив кореспондентові Укрінформу представник медіа-центру, намети з Грушевського поки не прибиратимуть, а сама акція протесту триватиме орієнтовно до 7 листопада.

На площі Конституції, навпроти Ради, також розкладено близько сотні гарбузів, вирізьблених у символіці Геловіну. До них прилаштовані прапори "Форум SOS" і плакати з написами "Верните наши вклады" і "Обіцянки не цяцянки".

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту під Верховною Радою триває з 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент президента. 

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждало п'ятеро осіб, у тому числі поліцейський.

18 жовтня під ВР між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнила щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

20 жовтня частина мітингувальників розійшлась, однак "Рух нових сил" та депутати "Сапопомочі" вирішили продовжувати протестну акцію під парламентом.

31 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав наказ про відкликання сил МВС з-під Верховної Ради. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-