У НАЗК пояснили, як правильно повідомляти про корупцію

У НАЗК пояснили, як правильно повідомляти про корупцію

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило Порядок обробки повідомлень про корупцію та порушення вимог Закону України “Про політичні партії в Україні”.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Документ визначає послідовність дій посадових осіб НАЗК при отриманні, реєстрації, попередньому розгляді повідомлень про порушення вимог законів України “Про запобігання корупції” та “Про політичні партії в Україні”. Відповідні повідомлення надходитимуть до НАЗК через спеціальну телефонну лінію, офіційний веб-сайт, захищену та загальну електронну пошту, іншими засобами поштового зв’язку та на особистому прийомі громадян", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні для заповнення е-декларацій розробили бота "Тараса"

У НАЗК поінформували, що розглядають повідомлення, які мають обов'язкові реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посаду та місце роботи; текст повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, а також прізвище, ім’я, по батькові, адреса та підпис особи, яка надіслала повідомлення.

Повідомлення, які надходять через офіційний веб-сайт, загальну та захищену електронну пошту НАЗК, направляються з підписом у сканованому вигляді.

Анонімні повідомлення підлягають розгляду, якщо зазначена в них інформація стосується конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Найближчим часом Порядок буде направлений на державну реєстрацію.

У НАЗК нагадали, що дія Закону України “Про звернення громадян” не поширюється на повідомлення про корупцію, заяви та скарги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-