Геращенко обговорила у Британії пом'якшення візового режиму для українців

Геращенко обговорила у Британії пом'якшення візового режиму для українців

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко обговорила з міністром Великої Британії у справах Європи та Америки Аланом Данканом безпекову ситуацію на Донбасі, порушення прав людини в окупованому Криму та пом'якшення візового режиму для українців.

Про це Геращенко, яка перебуває з візитом у Британії, повідомила у Фейсбуці. 

“Маю насичений візит до UK. Сьогодні у Форін Офісі зустрілася з міністром Великої Британії у справах Європи та Америки Аланом Данканом. Обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, порушення прав людини в окупованому Криму”, - написала вона.

За словами Геращенко, вона закликала Велику Британію сприяти у звільненні заручників, залучити і включити всі можливі механізми, посередницькі зусилля.

Читайте також: Слабкий фунт робить Велику Британію привабливою для туристів

Також, як зазначила перший віце-спікер, в ході зустрічі йшлося про миротворчу місію на Донбасі, про непристойність гібридної російської пропозиції "миротворців", яка просто підміняє саму ідею миротворчої місії. “Добре, що британський уряд добре розуміє нюанси і різницю між мандатом справжньої миротворчої місії і гібридною пропозицією Москви, направленою на замороження конфлікту”, - додала Геращенко.

Крім того, за її словами, Британія активно підтримує проекти гуманітарного розмінування на Донбасі. Верховна Рада, в свою чергу, має якнайшвидше прийняти новий закон щодо гуманітарного розмінування, підкреслила Геращенко.

Також вона зазначила, що обговорила з британським міністром реформи в Україні. При цьому, за словами Геращенко, вона попросила міністра звернути увагу на скарги українців щодо безпідставних відмов в отриманні британських віз. Водночас Геращенко висловила думку в необхідності переговорів про пом'якшення для українців візового режиму з боку Британії.

“Ми маємо позитивний досвід безвізу з ЄС і мінімум порушень візових правил з боку українців в шенгенський зоні, тому думаю, варто говорити й про пом'якшення візового режиму з Британією. Очевидно, що це буде непростий і нешвидкий діалог, але варто його починати”, - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-