На

На "віче" Саакашвілі під Раду прийшли кількасот осіб

Укрінформ
У так званому загальнонаціональному вічі, яке 29 жовтня біля будівлі Верховної Ради організував лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі, взяли участь кількасот громадян.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За даними відділу комунікації поліції Києва, поблизу будівлі Верховної Ради України вдень зібралося близько 400 осіб, тому правоохоронці підсилили своє патрулювання до завершення заходу. За порядком у наметовому містечку стежать близько 700 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Вдень зі сцени виступили лідери «Руху нових сил», у тому числі Саакашвілі. Свою позицію також донесли до присутніх дехто з чинних народних депутатів України, які підтримують екс-президента Грузії.

Потім учасники акції протесту слухали виступи громадян з різних регіонів України. Зі сцени також читали вірші, які містили критику на адресу чинної української влади та підтримку на адресу Саакашвілі.

Навіть дощ не змусив учасників заходу розійтися. Мітингувальники ховаються під парасольками та в капюшони, слухають спікерів. 

Читайте також: Відповідь Саакашвілі щодо громадянства була надана ще 29 вересня - АПУ

Люди почали розходитися по наметовому містечку тільки після завершення всіх виступів.

Нині зі сцени лунають пісні українських виконавців. Громадяни прогулюються наметовим містечком.

Загалом ситуація на Грушевського спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. Того ж дня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждало п'ятеро осіб, у тому числі поліцейські.

21 жовтня до вимог мітингувальників додалася вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент президента.

Саакашвілі 24 жовтня заявив про намір перейти жити у наметове містечко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-